Gondolatok a szeretetről, szerelemről

Published on 2 November 2022 at 09:43

Számomra a szeretet legkülönlegesebb és legcsodálatosabb formája a szerelem. A férfi és női oldal összekapcsolódása és beteljesülése. Az egykor szétvált lelkek összetalálkozása, s a bennük rejlő isteni energiák összekapcsolódása, s két létminőség által, immár egyetlen szerelemben izzó és csillogó lélekegység létrejötte.

A szeretet megvilágosít és értelmet ad mindennek.

A legcsodálatosabb dolog a világon, de legalábbis ezen a földkerekségen: szeretni és szeretve lenni. Amikor szeretünk, nem gondolkodunk, csak teszünk, tudjuk mi a helyes, érezzük, hogy mi tetszik a szívünknek. Amikor azonban nincs mit és kit szeretni, akkor kiüresedik a világ bennünk és egy olyan űr lesz benne, ami csak várni és csak várni és csak sóvárogni fog akár csak egy kis csepp szeretetért is.

Ha van jelenleg mellettünk egy szerető embertárs az nagyban segítheti szívünk ürességének betöltését, de ha nincs ilyen személy, akkor ideje lehet felismerni, hogy a szeretet áramába való bekerüléséhez előbb saját magunkkal való szeretetteljes kapcsolat kidolgozásában célszerű elmerülni. Mert ha te szereted magadat, úgy mint téged a kedvesed, a legjobb barátod, egy családtagod, vagy ahogy bárki mást el tudsz képzelni, aki felé a legédesebb szereteteddel tudsz fordulni, épp úgy kell és mégpedig feltétel nélkül elfogadnod és szeretned magadat mindig és mindenkor.

Ez nagy lecke, szép lecke. Én is az útján járok. De amint már elkezded átérezni kicsiny, érzékeny, aranyos lelked, s emberi lényed felbecsülhetetlen értékét, azon nyomban a világ is el fogja majd kezdeni megadni neked azt a szeretetet és még annál is sokkal többet, mint amire még azelőtt vágytál..

Hogy miért? Mert önmagad szeretetével tölteni kezdted magad, mely kiáradt belőled lényed megnyilvánulásán keresztül. S majd ez a szeretet tér hozzád vissza, ahogy mondják, megsokszorozódva, az univerzum bőségével. Mert amit adsz, azt vissza is kapod.

Hát fel a szerető szívekkel! Melengessük meg ezt a sajgó szívű, rideg és fájdalmak közt hánykolódó világot, azaz önmagunkat, s így gyógyítsuk meg magunkat és a világot is. Szeressünk, hogy szeretve legyünk nyíltan, s tiszta szívvel. S az élet gyönyörei megtalálnak bennünket. Aki nem hiszi, lépjen az útjára! A szeretet legyen veletek!


Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador